Media Sales Solution gaat verder dan alleen sales oplossingen. Door samenwerkingen met diverse andere professionals ben ik in staat u een totaal pakket te bieden van diverse expertises. Mist u iets in uw accountteam? Enthousiasme? Ervaring? Ook het geven van persoonlijke effectiviteitstrainingen, persoonlijke coachingstrajecten, inspiratiesessies en workshops voor individuele accountmanagers of een heel accountteam behoren tot het pakket.

Trainingen

Een gedeelte van het verkoopvak kun je leren. Ook hier kunnen we u bij helpen. Tijdens deze training komt uiteraard aan bod dat je altijd goede doelstellingen moet creëren, luisteren/samenvatten en doorvragen, de rode lijn voor ogen moet houden en dat voorbereiding het halve werk is. Echter, de meeste accountmanagers zullen deze theorie wel enigszins onder de knie hebben en hoeven alleen wat aanscherping hierin. Ik wil echter verder gaan dan deze theorie.

Ik wil dat het uitgangspunt van dergelijke trainingen gaat over verbinding. Verbinding met jezelf en met de mens die voor je zit. De klant dus. Deze klant is in eerste instantie echter een mens. En een mens neemt voornamelijk beslissingen uit irrationele overtuigingen. Gevoelens gemengd met een klein deel feiten. Hoe vaak hoor je niet dat het gaat om de gunfactor? Dat deze bepalend is. Alleen, hoe krijg je deze gunfactor? Uiteraard moet je de basis (de theoretische verkooptraining) in orde hebben. Het tweede gedeelte is een stuk lastiger te leren.

Door mijn ervaring en jarenlange salestrainingen weet ik goed wat werkt en wat niet. Samen met Step Forward Training&Coaching heb ik een training ontwikkeld die aansluit op bovenstaande. Een training die kijkt naar je eigen persoonlijke effectiviteit en jouw verbindingsstijlen. Een unieke trainging aangezien we het hier niet over de “harde” sales hebben, maar een training over verbinding met de mens in combinatie met de commerciële factor.

Coaching

Een coachingstraject kan bij Media Sales Solutions op twee manieren:

 

  • Borgingstraject. Borging van het geleerde is niet altijd vanzelfsprekend. Sterker nog, na een paar weken is veel nieuwe kennis weer weggezakt en val je terug in je oude patronen. Nieuwe gewoontes aanleren kost tijd en veel oefening. Met een coachingstraject kun je dit ondervangen. Een traject dat persoonlijk, confronterend en effectief is. Iemand die de accountmanager helpt met deze nieuwe gewoontes, voor langere termijn. Alleen op die manier heeft het nut om mensen een training te geven en iets te veranderen.
  • Kennistraject. Mijn kennis, kunde en ervaring van de mediabranche en de verschillende mediumtypes breng ik graag over op anderen. Hoe werkt deze branche? Hoe zit het met de mediabureau’s of reclamebureau’s? Wie zijn de belangrijke spelers? Hoe bereik je ze? Hoe pak je dat aan? Waar begin je? Deze persoonlijke coaching sessies worden op maat gemaakt en aangepast op het kennisniveau van uw accountmanager(s).

Inspiratiesessies

Enthousiasme en drive. Deze zijn uitermate belangrijk in het salesvak. Eigenlijk kun je zonder deze aspecten niet verkopen. Heeft u een team waar wat extra pit bij kan? Of waar wellicht kennis over één speciaal mediumtype of media onderwerp ontbreekt? Dan kan ik u een inspiratiesessie aanbieden. Een sessie waarbij cases gebruikt worden uit de dagelijkse praktijk. Deze sessies kunnen bijvoorbeeld heel goed tijdens een werklunch worden ingepland. Het mes snijdt hier aan twee kanten. Uw accountteam wordt geïnspireerd en zal meer kennis uit de praktijk opdoen.

“Sales is like learning to swim. If you want to learn you’re going to have to get wet.”

– Ian Brodie –

Workshops

Het is mogelijk om een combinatie van al het bovenstaande te krijgen. Media Sales Solutions doet dit in de vorm van workshops. Deze workshops duren een halve dag en zijn altijd met uw hele accountteam. Tijdens deze workshops combineren we de theoretische/gevoelsmatige verkooptraining met inspirerende voorbeeld cases uit de praktijk.

Het tweede gedeelte van de dag gaat het team in plenaire groepen zelf aan de slag met een case uit de praktijk. Op deze manier zijn ze geïnspireerd bezig en boeken ze een resultaat waar ze daadwerkelijk in de praktijk mee uit de voeten kunnen. Dit laatste zal dan ook in de vorm van een coaching sessie geborgd worden.

Professionele trainer én ervaring deskundige

Alle trainingen, coaching, workshops en inspiratiesessies zullen persoonlijk door mij gegeven worden in samenwerking met een professionele trainer van Step Forward Training & Coaching of in samenwerking met Singel 161. Zo bent u verzekerd van professionele trainer én een ervarings deskundige binnen de media branche. Elke training zal daarnaast op maat gemaakt worden door Step Forward Training en Coaching en op de praktijk van uw branche en bedrijf worden toegespitst.

Interesse in bovenstaande? Neem dan snel contact op dan kunnen we een op maat gemaakt aanbod maken.

“No one can ever master sales. It’s a philosophy. There is always more to learn.”
– Sales Architects –
 

Media Sales Solutions Training & Coaching voor individuele accountmanagers of een heel accountteam.